Polityka prywatności

Translanor nie wykorzystuje informacji o klientach, do celów innych, niż kontakt z klientem w związku z powierzonym zleceniem. Nie przekazujemy danych osobowych naszych klientów osobom trzecim, oraz nie wysyłamy newsletterów. Zapewniamy, że wszelkie informacje nam przekazane pozostaną u nas.

W razie wątpliwości prosimy o skontaktowanie się z nami drogą mailową, na adres kontakt@translanor.no. Otrzymasz odpowiedź tak szybko, jak to możliwe, i jak przewidują przepisy, nie później niż do 30 dni.

Więcej o swoich prawach możesz przeczytać na stronie internetowej norweskiego Urzędu Ochrony Danych Osobowych (Datatilsynet).

Twoje prawa:

  • Wgląd do treści danych osobowych oraz dokonywanie zmian: jako nasz klient masz prawo otrzymać od nas kopię wszystkich swoich danych osobowych, jakie posiadamy, oraz poprosić o dokonanie w nich zmian, w razie zaistnienia błędu.
  • Usuwanie i ograniczenie przetwarzanych danych: w niektórych przypadkach możesz poprosić o usunięcie swoich danych osobowych lub ograniczenie ich przetwarzania.
  • Masz prawo sprzeciwu wobec niewłaściwego przetwarzania twoich danych osobowych.
  • Przenoszenie danych osobowych: jeżeli twoje dane osobowe są przez nas przetwarzane na podstawie twojej zgody bądź umowy, masz prawo poprosić o przesłanie danych, które zostały nam uprzednio dostarczone, tobie lub innemu administratorowi.
  • Przysługuje ci prawo wniesienia skargi do Datatilsynet, na niewłaściwe przetwarzanie przez nas twoich danych osobowych.